+34 629853868

Llocs d'interès

Església de Sant Martí

Situada al mig del poble, presideix la plaça Major. Edifici del gòtic tardà. Construcció acabada al 1538. Costa d'una sola nau. Façana imponent, amb una rosassa central i una portada d'arc apuntat amb ornamentació desgastada pel pas dels anys. A l'interior destaquen les claus de volta, diverses ares paleocristianes i una pica baptismal romànica.

Un marc meravellós, incomparable, amb molta història. Actualment centre de la vida cultural del poble. 

casa-forestal-sant-marti-empuries-lugar-costa-brava

Casa Forestal

Casa construïda el 1910 pel Servei Forestal. Des d'aquesta casa es van supervisar els treballs de fixació de les dunes litorals, amb vegetació autòctona. Situada al costat de l'església. La façana principal, amb un cos en forma de torre, té un estil que barreja elements de caràcter modernista. A la façana lateral i posterior es disposen una sèrie de galeries, amb vidrieres al pis superior, que recorden l'art decó. Actualment és un museu.

jardin-victor-catalan-sant-marti-empuries-costa-brava

Jardí de Víctor Català

Aquest jardí va ser propietat de l'escriptora Caterina Albert i Paradís (l'Escala, 1869-1966), coneguda literàriament com Víctor Català. Fortament vinculada a Sant Martí d'Empúries, passava llargues estones en aquest lloc. Actualment poc es pot veure de com era al seu origen, tot i que encara conserva part del seu encant.

plaza-pou-sant-marti-empuries-costa-brava

Plaça del Pou

Situada a l'entrada nord del poble. El pou va ser vital pels habitants de Sant Martí d'Empúries. Únic punt d'obtenció d'aigua. Va estar en funcionament fins a 1958, data en què s'instal.la la primera xarxa d'aigua potable.

muralla-empuries-sant-marti-empuries-la-escala-costa-brava

Muralla d'Empúries

La muralla del segle XIII es conserva en gran part. Hi ha murs emmerletats a la banda nord i ponent i alguns vestigis en altres sectors. També hi ha restes d'alguna torre. Destaca especialment el portal de l'angle sud-oest. Al costat de l'església hi ha restes d'una torre de planta circular corresponent al recinte emmurallat d'època alt-medieval.

castillo-empuries-sant-marti-empuries-la-escala-medieval-costa-brava

Castell del Comte d'Empúries

Situat al costat de l'església, a la part sud. Actualment només es pot veure el portal i part del mur de l'antic castell del Comte d'Empúries. Data dels segles XIII-XIV.

Font d'inspiració pel creador del còmic Capitán Trueno, com a residència de l'heroi.

Altres llocs d'interès:

.